Voor de smaakplezier konden we een pecorino met chili in pasta niet verwaarlozen.
De frisheid van de kaas, in combinatie met de pittigheid van de chili, maakt dit product absoluut opwindend. We bieden het aan in losse vorm en in vacuümverpakking, zowel heel als in porties van halve en kwart vormen. We bieden het aan in twee formaten, geschaald en rechtopstaand.
Geschaalde grootte van ongeveer kg. 1.5 losse hele vorm. Vacuümverpakking hele vorm kg. 1.5 ongeveer; ½ kg. 0,700 ongeveer; ¼ kg. 0,350
Rechthoekige grootte van losse hele vorm kg. 2.2 ongeveer. Vacuümverpakking hele vorm kg. 2.200 ongeveer; ½ kg. 1.100 ongeveer; ¼ kg. 0.550 ongeveer
Het wordt geproduceerd met melk die afkomstig is uit specifieke gebieden, zoals vastgelegd in de regelgeving van het Consorzio voor het Beheer en de Productie van Pecorino DOP.
De wrongelvorming vindt plaats bij een temperatuur tussen de 35 en 38°C en het breken van de wrongel moet de grootte van een maïskorrel hebben. De vorm kan tussen de 1,000 kg en 3,500 kg wegen.
Onze productie heeft een gewicht van ongeveer 1,800 kg per vorm en is minimaal 120 dagen gerijpt.
De geur is intens en de smaak is subtiel krachtig.
De rijping in de ziro met munt geeft de pecorino een intense en omhullende mix van aroma's die absoluut bedwelmend is.
Het wordt gepresenteerd in een cadeauverpakking in de vorm van een kom met een gewicht van ongeveer 1,400 kg;
Ook beschikbaar in vacuümverpakking in de hele vorm van ongeveer 1,400 kg;
In halve vorm van ongeveer 0,750 kg;
In kwartvorm van 0,300 kg.
We willen niet eentonig overkomen door altijd naar de tradities van het verleden te verwijzen; we willen simpelweg de huidige smaken iets aanbieden dat het een misdaad zou zijn om niet te kennen.
De PECORINO CONTADINO is een bijzondere kaas met een licht bittere smaak, dankzij de rijping die plaatsvindt onder een deken van walnootbladeren. Zeker, zelfs met onze inspanningen zouden we de heerlijkheid van deze waardevolle en oude KAAS niet met woorden kunnen uitleggen; wat we echter met zekerheid kunnen zeggen is dat de smaakpapillen erdoor worden verheugd!!! PROBEREN IS GELDEN!!! De vorm is van het type schaalvormig met een gewicht van ongeveer 1,400 kg.
De rijping duurt minimaal 120 dagen, waarvan 90 dagen onder de walnootbladeren, waardoor het aroma in het deeg doordringt en het zo UNIEK en EXCLUSIEF maakt!!!